ljubav

Koliko je samo pesama i knjiga napisano o ljubavi? Ništa manje ni filmova nije snimljeno, čak je i album sa sličicama objavljen. Slatke ilustracije inspirisane ljubavlju koja se rađa. Ljubav je ...
Sećam se, imala sam ga. Ni duplikati mi nisu smetali, lepila sam ih svuda.













 foto: posredstvom url-a




Kako to da su neke ljubavi inspirativne a neke guše? Kakva je to ljubav koja nam je potrebna a da nam je  potaman, da budi ono najbolje u nama? Zašto samo reagujemo ako osetimo da je ne dobijamo onoliko koliko mislimo da treba? Da li znamo da uzvratimo? Kako i po čijoj meri ljubavi uzvraćamo, mojoj ili tvojoj? Da li se meri koliko stane u šake ili raširene ruke? Da li volim onako kako ti treba ili onako kako znam? Da li mogu da te volim po tvojoj meri a da ne poremetim moju? Da li je to dobar način? Da li znam da volim ili samo mislim da volim? Da li se naši načini voljenja razlikuju? Neko voli usko i grčevito isključivo u vidokrugu a neko široko i slobodno bez zadrške i otvorenog srca. Da li možemo da prerastemo neke ljubavi i da nam kao takve više nisu potrebne, omalile su se. Ima li vanvremenskih ljubavi još negde ili samo Margarita tako voli? Da li se i orgazmične ljubavi računaju u vanvremenske?







 foto: veSna



Da li je ljubav nevidljivo živo biće koje se rađa, raste i umire? Šta činimo da joj produžimo vek? Da li uopšte nešto činimo ili samo pustimo da se "zakorovi"? Da li je ljubav duh rasplinut i stvrdnjavan, brušen i omekšavan raznim sticajima prilika i životnim oklonostima ili je konstelacija planeta u trenutku rođenja? Ako se na putu ljubavi pogubimo u različitostima kakve su šanse da se sretnemo u sličnostima? 








foto: veSna


Ljubav kao inspiracija za dekupaž.  💓

Коментари